Co se událo ve školce od Vánoc

16.03.2014 16:51

 

Začátek LEDNA proběhl tradičně vzpomínkou na vánoce, děti s radostí a nadšením vyprávěly o dárečcích, stromečku. V polovině ledna se uskutečnil zápis školáků.Ve školce jsme přivítali budoucí "školáčky". Společně s rodiči si prohlédli celou školku,zapojili se do dění ve třídách.Odměnou byly medaile,omalovánky,pastelky.Naši ,, předškoláci“ zvládli zápis do 1.třídy základní školy. Začali taky navštěvovat kroužek pro předškoláky v budově základní školy se zaměřením na snadnější adaptaci na školní prostředí.

ÚNOR  se nesl v duchu olympiády. Slavnostnímu zahájení nechybělo rozsvícení olympijského ohně, sliby sportovců a rozhodčích. Děti soutěžily v různých disciplínách, např. biatlon, skoky na lyžích, střelba na bránu, krasobruslení. Fandili jsme taky v dresech našim sportovcům.Slavnostní rozloučení doprovázelo rozdávání medailí a nezbytné fotografování. Svým vystoupením nám taky zpestřil program kouzelník Aleš Krejčí, děti spolupracovaly při čarování.

V BŘEZNU jsme si užili karnevalové a masopustní veselí, které začalo od pondělí do pátku a změnilo všechno v pohádku. V dělnickém domě s klaunem Hopsalínem jsme se převlékli do masek, tančili a  soutěžili společně s rodiči v rytmu programu báječného karnevalu. Ve školce děti vyrobily veselé masky a kloboučky. Nelenili jsme ani v keramické dílně. Vyrobili jsme dárečky z keramické hlíny a potěšili všechny ženy, maminky, babičky v domově pro seniory Slezské humanity a na oslavě MDŽ v Dělnickém domě. Děti našeho pěveckého sboru  se předvedly v programu písní,tanečků a básniček.

A co bude dál? To se dočtete příště.                                                           Děti a kolektiv MŠ